Τα Ros Solis, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στην αγορά, παράγονται χωρίς τεχνητά χρώματα, αρώματα και συντηρητικά κι έχουν... τη δροσιά του ήλιου
Στη Σμύρνη στα τέλη του 19ου αιώνα τα ροσόλια ήταν αγαπημένο τραταμέντο. Σιρόπια φτιαγμένα με φρούτα, βότανα και μπαχαρικά, ενίοτε και ροδοπέταλα, αραιωμένα με νερό για τους μικρούς, συνδυασμένα με αλκοόλ για τους μεγάλους – συνήθως κονιάκ ή ρακί – ήταν από τα πιο χαρακτηριστικά ηδύποτα της εποχής. Τα λικέρ αυτά τα συνήθιζαν και στα Επτάνησα, που είχαν μόνιμο πάρε-δώσε με την Ιταλία, στα μοναστήρια της οποίας γεννήθηκαν και στη συνέχεια διαδόθηκαν στα σπίτια, με τις συνταγές τους να περνούν από γενιά σε γενιά. Η λέξη ροσόλι, rosοlio στα ιταλικά, προέρχεται από το λατινικό Ros Solis, που σημαίνει «δρόσος του ήλιου».
Τόσο η αναζωογονητική πρωινή δροσιά όσο και τα παραδοσιακά κεράσματα του άλλοτε ενέπνευσαν τη νέα σειρά ελληνικών mixers (αναψυκτικά που χρησιμοποιούν οι μπαρτέντερ για να μαλακώνουν την ένταση του αλκοόλ), μια συνεργασία της Trinity Wines με την εταιρεία παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών και αεριούχων ποτών Krinos. ΤαRos Solis φτιάχνονται με το φυσικό μεταλλικό νερό μιας ιδιόκτητης πηγής στην περιοχή Ροδοδάφνη Αιγίου, διοξείδιο του άνθρακα και 100% φυσικά συστατικά, χωρίς προσθήκη τεχνητών χρωμάτων, αρωμάτων και συντηρητικών. Κυκλοφορούν σε έξι διαφορετικές εκδοχές και βάζουν τη δική τους πινελιά σε αναμείξεις, είτε μιλάμε για long drinks είτε για άλλα κοκτέιλ.
Πηγή: https://www.ethnos.gr/food/134834_ta-palia-rosolia-empneoyn-6-kainoyrgia-anapsyktika